Vi spurte fire av deltakerne på Metodekurset "Samtalen om overgrepserfaringer" om hva de sitter igjen med fra kurset, og hvilken nytteverdi kurset har for deres sammenheng. Under kan du lese svarene fra en rådgiver på et bispedømmekontor, en bibelskolerektor, en daglig leder,
og en kirkeverge.
og en kirkeverge.

Bente Husom, rådgiver Nidaros bispedømme:
Noe av det jeg sitter igjen med er hvor viktig det er med tydelighet i rollene. Nødvendigheten av å jobbe sammen og støtte seg på ekstra kompetanse har blitt understreket. Jeg har også blitt oppmerksom på hvor kompleks en sak kan være.

Roberto Opheim, rektor ved Bibelskolen OKS:
Jeg sitter igjen med mye ny kunnskap og innsikt i veldig vanskelige spørsmål. Det var veldig konkrete saker som ble tatt opp og belyst og jeg opplevde det som veldig nyttig. Det var hjelpsomt å få innsikt i hvordan håndtere utfra flere hensyn: den utsatte, den anklagede og strafferettslige og etiske perspektiv må ivaretas. Det var veldig nyttig å bli bevisst prosedyrer for å tydeliggjøre de ulike rollene som arbeidsgiveransvar og sjelesorg innebærer. Det er viktig for å være ryddig.

Solveig Tveitereid, daglig leder Storsalen (Representerer Normisjon):
Jeg har hatt stort utbytte av dette metodekurset, og kunnskapen som har blitt formidlet har stor overføringsverdi til både mitt arbeid i Storsalen og i Normisjon. Spesielt synes jeg balansen mellom rammeverk og formaliteter har vært god, i tillegg til at de sjelesørgeriske sidene ved et håndteringsforløp har blitt formidlet på en god måte. Det å jobbe med case og å høre hvordan andre har håndtert ulike saker har det vært mye læring i. Jeg håper kurset blir videreført!

Svein Erik Tøndel Andersen, kirkeverge i Bærum:
Jeg har fått overført mye kompetanse i form av kunnskap og erfaringer og har blitt bevisstgjort på ulike roller, fremgangsmåter og tiltaksmuligheter. Jeg reiser hjem med enda større engasjement både for å forebygge og for å håndtere slike saker profesjonelt.